by admin
Share
Emisyon İzni Nedir?
Emisyon izni; Sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için emisyon değerinin ölçülmesi işlemi ve alınması gereken izin belgesidir.
Emisyon İznine Tabi İşletmeler
– Hava emisyonu olan işletmeler,
– 29 Nisan 2009 tarih ve 27214 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği” kapsamında yer alan işletmeler için emisyon kapsamında çevre izni alınması zorunludur.
27214 sayılı yönetmelikte ayrıca; yönetmeliğin EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan işletmelerde de ilgili mevzuatta belirtilen esas ve hükümlere uyulması ve emisyon sınır değerlerinin aşılmaması gerektiği belirtilmektedir.
Yetkili merci, EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan ancak ilgili mevzuattaki emisyon sınır değerlerini aşan işletmelerden de çevre izni veya çevre izin ve lisansı alınmasını istemektedir.
Çevre izni ve/veya emisyon izni olan işletmeler için, emisyon iznine esas ölçüm raporunun tarihi esas alınarak, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında çevre izin ve lisansına tabi işletmeler her 2 yılda bir, izin anında öngörülen verilerden herhangi bir sapma olup olmadığını ve tesiste yapılan iyileştirmeleri rapor etmek zorundadır.
Atık Yönetim Planı Nedir, Nasıl Oluşur? Endüstriyel atık yönetim planı, tesis bünyesinde oluşan tüm atıkların çevreye ve canlıya zarar vermeden […]
Yeşil Yıldız Sertifika Danışmanlığı Nedir? Sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik […]
ISO 14001 Danışmanlığı Nedir? ISO 14001, ürünün hammaddeden başlayarak müşteriye sunulmasına kadar olan süreçte çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin […]